Category
Institutional
Country
Singapore
Year of Completion
2014
Client
Dulwich College Pte Ltd

The vision and concept is to have a custom-made campus just for the children, catering to their respective age groups, a place one can truly say in the years to come, with fond memories “My School is my Second Home”.

Relating back to Dulwich College London, a study of the history of the existing building, its style, materials and form was made. In an attempt to bridge the distance between the two lands and embrace the history into the new campus in Singapore, the façade of the Dulwich College London’s main entrance was viewed as an artwork. Not to be re-adapted into the new campus; but rather, as a piece of art, a sculpture piece and a foundation stone of the campus, to greet everyone who enters the premise.

A common material palette is used throughout the campus. Terracotta finished walls will be used as accents for the schools, a reference to the use of terracotta to the Dulwich College London Main Entrance façade, where terracotta was used extensively, which was revolutionary in its time.

To enhance the learning environment, each school has its own communal courtyard space with each courtyard themed differently. Though each unique in its own ways, the garden space for the Early Years, Junior School and Senior School are all designed to be fun and to motivate the children to imagine and engage with the physical environment. Ensuring that they grow up in a campus that is lively and fun, and hopefully, give them wonderful, life-long memories.